Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Gp Erik Breukink
2003-03-19 

Innan vi startade första etappen så höll vi en tyst minut för Andrei Kivilev som så tragiskt omkom under Paris-Nice. Jag tänker på hans familj, lagkamrater och alla andra vänner.

Första etappen rullade igång i ett lugnt tempo. Attacker och hård körning var nog inte vad de flesta tänkte på då vi startade.
Etappen kom dock igång efter ett tag och det blev lite körning. En Boulangére-cyklist kommer iväg och startar en lång soloutbrytning. Mot slutet av den 230km långa etappen blir han dock hämtad. Det var hård körning de sista milen in mot mål och en grupp på 16man lyckas komma iväg och hålla undan med 35 sek före klungan som jag sitter i. Vi har bara en man med i första gruppen (Lilian Jégou) som blir 12a på etappen.

Andra etappen blev 215km lång och bitvis riktigt hård. En del sidvind och kuperad terräng spräckte upp fältet vid ett flertal tillfällen. Speciellt efter halva etappen kändes det bra idag och jag gick i mål i första gruppen. Blir 10a på etappen.

Tredje etappen var ett tempolopp på 18km. Jag gör inget superlopp men ger mig ändå godkännt. Blir 26a på etappen och 15e sammanlagt. Tog med det de första UCI-poängen för i år. Förhoppningsvis de första av många!

Nästa race blir Cholet som går på söndag. Blir hemma i Luxemburg och tränar fram till dess.

Marcus

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist