Aktuellt
Personfakta
Almanacka
Årets resultat
Bilder
Arkiv
Gästbok
Favoritlänkar
Kontakt

English version

 Post Danmark Rundt
2002-08-19 

De övriga etapperna kördes i samma hårda tempo som den första.
På andra etappen var det attacker från start med div utbrytningsförsök. Fyra man kom iväg och CSC Tiscali tog initiativet att köra ikapp för att de ej skulle få för mycket tid.
På EDS-Faktas morgonmöte bestämdes det att de skulle attackera mot slutet av etappen. Jörgen Bo Petersen lyckades gå iväg ensam på första försöket. Han kom ikapp och passerade de nu tre man som var loss.
Jörgen Bo var mycket nära en etappseger men han blev tyvärr inhämtad av klungan när det endast var 250-300m kvar till mål,då div lag och cyklister arbetade ihop för att köra honom in.
Etappen vinns av Stefan Van Dijck,Lotto. Synd att det ej höll in till mål, segern hade betytt mycket för JBP och Fakta.

Till torsdagens etapp kom jag och Kurt Asle Arvesens sambo Nina upp till Danmark för att följa med på resten av tävlingen. Det visade sig vara riktig timing då Kurt vann den tredje etappen!
Det var den etappen som på banprofilen såg ut att bli den tuffaste och den blev också det med en snitthastighet på 45km/h. Fakta körde aggresivt och var med i frontgrupper. Kurt var den som var starkast för dagen och går iväg på det första av de tre slutvarven i Vejle. Jakob Piil hänger på och det blir en spurt dem emellan som vinns av Kurt. De hade ca 1min till den nästkommande klungan. Det här var en skön revansch för Fakta, imponerande seger av Kurt som nu klättrade upp till andra platsen i sammandraget.
Marcus kom in på en 5e plats och tyckte det kändes okej.

Förmiddagens etapp på fredagen var kontrollerad från start till mål. 7-8 man går iväg,ingen "farlig" för det sammanlagda var med. Alla blir hämtade utom Elio Aggiamo,Mapei som vinner etappen. Marcus med i klungan.
På eftermiddagen kördes tempoetappen på 16km i Karteminde. Det intressanta var nu om Kurt skulle kunna plocka in den minuten han hade till Piil. Han körde att bra lopp men det gjorde också Piil och behöll ledningen med Kurt som 2a.
Laszlo Bodrogi,Mapei vann tempoetappen före Tyler Hamilton,CSC.
Marcus blev 19e man och gick nu upp till 13e plats sammandraget.

Femte och sista etappen avslutades som väntat i en stor klungspurt inne på Fredriksberg Alle´ i Köpenhamn. Dock var det två unga danskar som var loss och gjorde ett tappert försök att hålla undan in i det sista. De hade som mest 7min till klungan när de kom in på de 10 avslutande varven. Men klungan körde enormt fort och de blev inhämtade med 2-3v kvar att köra.
EDS-Fakta gör allt för att hjälpa Kurt i spurten,han blev 4a,2a totalt och vinner poängtröjan. Vinner den sista etappen gör Olaf Pollack,Gerolsteiner.
Marcus slutar på en 13e plats totalt, han och de övriga i Fakta är nöjd med de resultat laget har åstadkommit.
Efter målgång var det raka spåret ner till Luxembourg där grabbarna fick en cykelfri dag innan de idag måndag åkte till nästa race som är Holland Runt,startar imorgon tisdag.
Av Carina

« Tillbaka
  
© 2007 Marcus Ljungqvist