News
Personal details
Schedule
Results
Pictures
Archive
Guestbook
Favorite links
Contact

Swedish version

 God fortsättning!
2003-01-23 

God fortsättning allihopa!

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året!
Vill också passa på att tacka alla som stöttat och hjälpt till under säsongen 2002!

2003 började lite knackligt med magsjuka och sviter från en krasch på skidor.
Är dock ok nu!
Är i skrivandets stund på väg hem från ett träningsläger i syd Frankrike. Närmare bestämt Heyres. Har haft väldigt fina träningsförhållanden där nere. Kanonväder i en vecka! Jag fick dock smyga lite med träningen de första dagarna då ryggen inte var 100% efter kraschen. Har blivit lite stoppad vad gäller träning pga. det, men är nu igång för fullt igen. Tror inte det ska påverka alltför mycket.
Har ändå fått några fina kilometrar på cykel där nere. De vill verkligen att vi ska vara igång från start i år. Credit Agricole hade inte den bästa säsongen förra året. Så det märks att de vill ha resultat i år. Har redan haft 2 läger och ytterligare ett är inplanerat här framöver.
Stämningen är ändå, skall sägas, ganska avslappnad. Men när vi tränar så rullar det på ganska hårt och länge. Bra för mig att få lite cykelträning efter all skidåkning hemma i skogarna!

Har en liten historia som kanske kan underhålla lite:

Det var en gång…. Vi var på väg tillbaka till hotellet efter att ha kört ett par timmar. Det var jag och Cedric Fragniere som körde ihop just då. Plötsligt kommer den franska versionen av Colin Mc Ray och kastar in bilen framför mig så att jag nästa går i gatan och tar med mig Cedric. Cedric och jag gör några väl valda tecken till föraren (faktiskt inte så avancerade utan mest lite pekande mot huvudet) Men det får föraren att helt tappa kontrollen över allt. Han far runt i bilen som om han gick på snabbspolning. Tvärnitar mitt på vägen och kastar sig ut med ett järnrör i handen. Han rusar fram emot oss och skriker som en galning på franska. Lite chockad funderar jag över mina alternativ. Ska jag hoppa av cykeln och slåss med cykeln som mitt vapen eller vad? Efter att ha briljerat lite på franska (”-calme!, calme!”) Så vänder han på klacken efter ett tag och går tillbaka till bilen. Rivstartar och drar iväg på nästa ”specialsträcka”. Fransmän……..!
Tillbaka på hotellet berättar vi det här för sportdiriktören. Han säger ”-Bienvenu a France”(välkommen till Frankrike)…….

Jag och Carina är nu snart på väg ner till Luxemburg igen. Vi börjar verkligen att se fram emot att komma ner igen nu efter en tid här hemma.
Har verkligen haft en fin vinter med riktigt fin skidåkning och allt annat man saknar under cykelsäsongen. Men nu börjar jag verkligen känna att jag vill komma ner och köra igång igen!
Som tur är så har vi Martin Johansson som sköter om lägenheten då vi flackar och far över det hela…
Jag kommer att börja säsongen med Marseillaise den 4e februari. Kör sedan igång med ett etapplopp dagen efter (5-9 feb). Efter det så får vi se lite hur formen är och hur jag har regerat på de första racen. Antingen så kör jag Tour Mediterraneen eller åker på ytterligare ett läger.
Planen är att vara i bra form från slutet av februari för att kunna vara med och göra lite resultat på vår klassikerna som går under mars och april.

Skriver snart igen!

Marcus

« Return to index-page
  
© 2007 Marcus Ljungqvist